Casa de piatra

Casa de lut

Casa de lemn

Casa atelier

Oferta a cincea noapte consecutiva este gratuita:

Cazare in camere decorate rustic, fiecare camera avand baia proprie.

Veti avea la dispozitie sala de luat masa, curtea si gradina.

Va punem la dispozitie contra cost lemne pentru focul de tabara care se poate face in gradina, in spatiile amenajate, respectand masurile de siguranta, cu plata .

Veti putea asista la demonstratii de olarit si modelaj si veti avea posibilitatea de a lua lectii.

Aveti posibilitatea de a cumpara lucrari din ceramica la pret de atelier.

De neuitat sunt cinele la lumia lampaselor si a lumanarilor in cadrul carora se deapana povesti de demult.

Varianta cazare

Casa de lemn o dam numai daca luati toate cele 3 camere, iar pretul este in functie de cate persoane stau intr-o camera. 

oricare camera ca dubla costa 250 lei/ camera/noapte,

camera de la parter  daca este folosita ca tripla costa 280 lei/ camera/noapte; 

camerele de la etaj daca sunt luate ca triple costa 280 lei/ camera/noapte, iar daca sunt luate ca si cvadruple costa 300 lei/ camera /noapte.

Sederea minima este de 3 nopti

Casa de Piatra o dam la 280 lei pe noapte daca  sunt cazate numai 2 persoane pe parter , iar pentru folosirea la capacitate voi pune mai jos preturile

Este pe parter un dormitor pentru 2 persoane si un salon (camera de trecere) cu canapea estensibila dubla si o baie, iar in mansarda este un dormitor cu un pat dublu si un pat de o persoana si o baie.

oricare camera ca dubla costa 250 lei/ camera/noapte daca sa iau ambele camere

Camera din mansarda daca este folosita ca tripla costa 280 lei/ camera/noapte; 

Parterul daca este folosit ca tripla (2 persoane in dormitor si 1 pers pe canapea) costa 280 lei/ camera/noapte, iar daca e luat ca cvadrupla (2 p in dormitor si 2 p in salon) costa 300 lei/ camera /noapte..

Sederea minima este de 3 nopti

Casa de Lut o dam la 300 lei pe noapte daca  sunt cazate 4 persoane , iar pentru folosirea doar a unei camere (in timp ce cealalta este inchisa) pretul este 200 lei pe noapte

Sederea minima este de 3 nopti

Casa Atelier are 2 camere de cazare pe etaj: camera 1 are 4 paturi single . 

Iar camera 2 are un pat dublu, un pat single. 

Oricare dintre camere daca este folosita ca single sau ca dubla costa 250 lei pe noapte 

Oricare dintre camere daca este folosita ca tripla este 280 lei pe noapte 

Oricare dintre camere daca este folosita ca cvadrupla este 300 lei pe noapte

Sederea minima este 3 nopti.

Micul dejun

Micul dejun la 40 lei de persoana (orele 8:30-10:00)

Bufet de gustari: omleta taraneasca, lapte batut/acru, placinta sau painica de casa, branza telemea , branza framantata, zacusca, slanina, ceapa, rosii, unt, gem de casa, miere de albine, lapte de vaca, ceai, cafea.

 

Se pot face drumetii in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie. De exemplu se poate vedea chiar in Baia Sprie intr-o excursie de 4 ore un lac sulfuros care-si schimba culoarea in functie de concentratia de sulfuri si ioni de cupru – Lacul Albastru.

O alta atractie din zona este Creasta Cocosului. Puteti vedea poze din excursia pe care noi am facut-o vara trecuta pe http://www.flickr.com/photos/39334068@N08/ . Se merge cu masina pana la Poiana Boului sau la Hanul Pintea, urmeaza un drum de 2 ore de urcare lina si o urcare de o jumarate de ora mai grea la final. De pe platoul de la baza Crestei se vad Tara Maramuresului si Tara Lapusului.

Lacul Mogosa, una dintre principalele atractii pentru baimareni in week-end, este in timpul saptamanii un loc linistit, prielnic pentru excursii. Incepand cu luna iulie apa se incalzeste si se poate face si baie. De la Lacul Mogosa, cu telescaunul, se poate urca pe Varful Mogosa , unde la inaltimea de 1246 metri este un platou cu afini.

Mai putin cunoscuta, este Zona Fosiliera Valea Chiuzbaii. In drumul spre rezervatia fosiliera se urmeaza cursul raului si se pot vedea “valtorile” in care localnicii isi spala cergile de lână.

Baia Sprie se afla pe drumul de la Baia Mare la Sighet, iar la Sighet se poate vizita fosta inchisoare devenita acum Muzeul Memorialul dureriiCasa Memoriala “Elie Wiesel” –sigheteanul care a devenit laureat al premiului Nobel pentru pace.

La o distanta de 18 Km de Sighet se poate vedea Cimitirul Vesel de la Sapanta.

In Tara Maramuresului se pot vedea mai multe biserici de lemn. De exemplu in Barsana, Biserica de lemn “Intrarea Maicii Domnului in Biserica”, atestata documentar inca din 1720.

La 7 km de la Baia Sprie in directia Cavnic, se afla biserica de lemn de la Surdesti, construită în 1766 şi are o înălţime totală de 54 m. Acoperişul are două rânduri de streşini care înconjoară biserica. Grinzile din stejar ale pereţilor au fost aşezate pe o fundaţie din piatră. Pictura interioară a bisericii datează din 1783. Biserica este inclusă din anul 1999 în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Pe soseaua Cavnic –Ocna Sugatag se poate vedea “panta care sfideaza gravitatia”.

De asemenea se pot vedea biserici de piatra datand din 1330-1340 in comuna Bogdan Voda.

In Baia Mare se poate vedea Muzeul de Etnografie şi Muzeul de Mineralogie.

Turul Mic la Maramuresului cuprinde :

Surdesti : vizitarea Bisericii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din Surdesti, biserica construita incepand cu anul 1766, cosiderata pana de curand cea mai inalta constructie din lemn (72 m pana in varful turlei) din Europa – inclusa in patrimoniul UNESCO ; 

Cavnic

Complexul monahal de la Barsana, 

Sighetul Marmatiei, fosta resedinta a Maramuresului, atestat documentar din 1329. vizita la Muzeul Memorialul Durerii si Muzeul Satului Maramuresan 

Sapanta – Cimitirul vesel

Puteti reveni in Baia Sprie strabatand Tara Oasului prin Pasul Huta, Certeze, Negresti Oas.