Oferta Craciun 2024 disponibil

Oferta Pensiunii Casa Olarului este pentru grup de 8 camere si cuprinde:

Cazare in camere decorate rustic, fiecare camera avand baia proprie. Sunt 16 locuri in 8 camere duble. Unele camere au pat suplimentar pentru copil.
Veti avea la dispozitie sala de luat masa, curtea si gradina .
Va punem la dispozitie lemne pentru focul de tabara care se poate face in curte.
Impodobim bradul. Asteptam colindatorii si colindam impreuna cu ei.
Veti putea asista la demonstratii de olarit si modelaj si veti avea posibilitatea de a lua lectii.
Aveti posibilitatea de a cumpara lucrari din ceramica la pret de atelier.
Va oferim cina compusa din mancaruri traditionale (placinte, guias, sarmalute), tuica si vin din partea casei. In perioada Craciunului la fiecare cina va fi meniu de sarbatoare – vom gati pe indelete bucatele si deserturile specifice de Craciun.
Pentru micul dejun va punem la dispozitie frigiderul oaspetilor, sala de mese, cafetiera si fierbatorul pentru ceai. Eventual puteti comanda din timp platouri de aperitive .
De neuitat sunt cinele la lumia lampilor si a lumanarilor in cadrul carora se deapana povesti de demult.
Puteti  intra putin in atmosfera, vizionand pozele: 

https://casaolarului.ro/galerie-casa-olarului/

 

Varianta cazare cu cina:

Pentru micul dejun va punem la dispozitie frigiderul pentru oaspeti, espressorul pentru cafea, cafea boabe, lapte, fierbator de apa pentru ceai, ceaiuri, zahar, miere, dulceata de casa, fulgi, platou taranesc/camera (de 2 sau 3 persoane dupa caz) in frigider – autoservire de voie.
Cina consta in: supa/ciorba si fel principal si desert, tuica, vin de casa
(Fiind zile de sarbatoare, e nevoie sa stabilim meniul impreuna cu minim 2 saptamani inainte de a veni – acelasi fel de mancare pentru toti. Cina din seara de Craciun cuprinde : Platoul de Ajun (cartabos, toba, carnati, chiftele, snitele, telemea, muraturi) tuica, friptura cu cartofi, vin de casa, sarmele, cozonac de casa

Variante meniu- alegeti o supa/ciorba pe seara inafara de seara de Craciun
Supe/ciorbe: guias de vitel/ porc/ oaie, Ciorba acrita ca zeama de varza (carne de porc, carnat afumat, legume, cartofi, smantana, zeama de varza acra), Supa de pui cu taitei de casa, Ciorba taraneasca, Ciorba de perisoare, Ciorba de fasole cu ciolan afumat, Supa de rosii cu galusti
Fel principal: – alegeti un fel principal/ seara inafara de seara de Craciun
Carnati afumati pe varza calita, Tocanita de porc cu cus-cus/ mamaliga, Sarmale cu afumaturi/ Sarmale cu ciuperci, Friptura cu cartofi si sos de merisor, papricas de pui cu mamaliga, mamaliga in straturi cu branza de burduf si jumari, ciuperci cu cartofi si sos de usturoi sau papricas de ciuperci –
Desert: Cozonac, branzoici, prajitura cu miere, mere coapte cu nuci si caramel, prajitura cu mar, prajitura cu branza]
De Craciun 3 zile cazare cu demipensiune pretul este de 1050 lei pe sejur pentru adulti, deci 2100 lei pentru un cuplu in conditiile in care se sta cate 2 in camera. Copiii care stau in camera cu parintii sau stau 3 intr-o camera platesc numai jumatate. Avansul este de 50%
Pentru 3 zile cazare cu demipensiune in camera in regim single pretul este de 1200 lei pe sejur. Avansul este de 50%

De Craciun 4 zile cazare cu demipensiune pretul este de 1400 lei pe sejur pentru adulti, deci 2800 lei pentru un cuplu in conditiile in care se sta cate 2 in camera. Copiii care stau in camera cu parintii sau stau 3 intr-o camera platesc numai jumatate. Avansul este de 50%
Pentru 4 zile cazare cu demipensiune in camera in regim single pretul este de 1500 lei pe sejur. Avansul este de 50%

O rezervare ferma se obtine dupa achitarea avansului de 50 % pentru 16 persoane .
Perioada disponibila: 20 – 27 decembrie cu diferitele variante : 22-26 dec, 21-26 dec, 23-27 dec, 22-27 dec

La 5 km de Baia Sprie sunt partiile de ski de la Mogosa si, Suior, iar la 20 km, cea de la Cavnic, diversificate pe grade de dificultate si dotate cu teleski si instalatie pentru nocturna. Putem organiza plimbari cu sania cu cai.
Se pot face drumetii in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie. De exemplu se poate vedea chiar in Baia Sprie intr-o excursie de 4 ore un lac sulfuros care-si schimba culoarea in functie de concentratia de sulfuri si ioni de cupru – Lacul Albastru.
Baia Sprie se afla pe drumul de la Baia Mare la Sighet, iar la Sighet se poate vizita fosta inchisoare devenita acum Muzeul Memorialul durerii; Casa Memoriala “Ellie Wiesel” –sigheteanul care a devenit laureat al premiului Nobel pentru pace.
La o distanta de 18 Km de Sighet se poate vedea Cimitirul Vesel de la Sapanta.
In Tara Maramuresului se pot vedea mai multe biserici de lemn. De exemplu in Barsana, Biserica de lemn “Intrarea Maicii Domnului in Biserica”, atestata documentar inca din 1720.
La 7 km de la Baia Sprie in directia Cavnic, se afla Biserica de lemn de la Surdesti, construită în 1766 şi are o înălţime totală de 54 m. Acoperişul are două rânduri de streşini care înconjoară biserica. Grinzile din stejar ale pereţilor au fost aşezate pe o fundaţie din piatră. Pictura interioară a bisericii datează din 1783. Biserica este inclusă din anul 1999 în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Pe soseaua Cavnic –Ocna Sugatag este “panta care sfideaza gravitatia” notate pe harta ca “punct de iluzie optica”
De asemenea se pot vedea biserici de piatra datand din 1330-1340 in comuna Bogdan Voda .
Numele oraselului nostru : Baia Sprie inseamna Mina Aspra. Minieritul în regiunea localității este semnalat inca din epoca bronzului. Flori de mina si mostre de minereu se pot vedea in Muzeul de Mineralogie din Baia Mare – la numai 10 km.

Sarbatorile de iarna ofera posibilitatea de a fi martori la vechile obiceiuri care inca se mai pastraza in aceste locuri, la fel ca vestimentatia popolara in zilele de sarbatoare. Harta cu obiectivele turistice aici: http://www.casaolarului.ro/maramures.html

 

Pensiunea Casa Olarului