Tabara de ceramica 5- 11 August 2019


d

Povestea vaselor de lut

Legendele romanesti spun ca olarii si-au dobandit mestesugul de la Dumnezeu, numai ca, neavand suflare divina, au pus vasele la ars pentru a dainui. In credintele stravechi trebuie cautata sorgintea metaforei ce identifica recipientul de argila cu trupul uman, figura de stil atat de indragita si valorizata in cele mai de seama creatii ale liricii universale.

    Intr-adevar, modelandu-si vasele, olarii sunt preocupati ca acestea sa aiba siluete cat mai frumoase. Le fac apoi gura, le contureaza cu grija buzele, le subtiaza mijlocul, pe care se vor odihni bratele (torti).

TABARA DE CERAMICA     2019  ADULTI
PERIOADA: 5-11 August 2019
LOCATIE: Casa Olarului, Baia Sprie, Maramures
LOCURI DISPONIBILE: 20
VARSTA:       18 - 80 ani
NIVEL :       INCEPATORI


PRET in camera single: 1900 lei (include: cazare 6 nopti, 6* mic dejun , pranz, cina, Lectiile de ceramica, materialele)
PRET/persoana in camera dubla: 1640 lei (include: cazare 6 nopti, 6* mic dejun , pranz, cina, Lectiile de ceramica, materialele)
PRET/persoana in camera tripla: 1540 lei (include: cazare 6 nopti, 6* mic dejun , pranz, cina, Lectiile de ceramica, materialele)

Check-in 5 august de la ora 12 (inainte de pranz), check-out 11 august orele 9-11 (dupa micul dejun).
Termenul limita pentru inscrieri este data de 01.07.2019
Rezervarea se face cu plata avansului de 50%


TRANSPORT: In Baia Sprie se ajunge din Baia Mare in 10-15 minute cu masina, sau cu autobusul nr 8 in 25 minute. In Baia Mare se ajunge cu trenul (detalii aici: http://www.cfrcalatori.ro/160 ) sau cu autobusul (detalii aici: http://www.autogari.ro/BaiaMare )
Trimitem oferta personalizata pentru partenerii sau copiii participantilor care nu doresc lectii de ceramica dar doresc sa stea la noi in perioada taberei.

PENTRU INSCRIERI SI ALTE INFORMATII NU EZITATI SA NE CONTACTATI: rezervari@casaolarului.ro

 

Cazarea se face in camere single, duble sau triple cu ambianta traditionala.

 

Pranzul
Se serveste in gradina. Intr-una din zile gatim impreuna un giuas traditional in zona noastra.

Vom manca din farfurii din ceramica.


   
d

Lecţia de olarit: Demonstraţie de pregătire a lutului şi modelarea unui vas pe roata olarului, metoda traditionala de obtinere a vaselor din ceramica. Lectia de modelaj, aplicare decoruri pe vase.

 

 
   

   

PENTRU INSCRIERI SI ALTE INFORMATII NU EZITATI SA NE CONTACTATI: rezervari@casaolarului.ro