Oferta Pensiunii Casa Olarului cuprinde:
Cazare in camere decorate rustic, fiecare camera avand baia proprie. La parterul casei am amenajat o camera  care pastraza specificul casei taranesti. In total sunt 16 locuri in camere duble, matrimoniale si  triple.
Veti avea la dispozitie sala de luat masa, curtea si gradina.
Va punem la dispozitie contra cost lemne pentru focul de tabara care se poate face tot in curte.
Veti putea asista la demonstratii de olarit si modelaj si veti avea posibilitatea de a lua lectii.
Aveti posibilitatea de a cumpara lucrari din ceramica la pret de atelier.
Va oferim mese compuse din mancaruri traditionale (guias , placinte, sarmalute) . Putem stabili meniul impreuna cu dumneavoastra.
         De neuitat sunt cinele la lumia lampaselor si a lumanarilor in cadrul carora se deapana povesti de demult.
Puteti  intra putin in atmosfera, vizionand pozele: http://www.casaolarului.ro/Casa_Olarului_galerie.html

VARIANTA CAZARE

  • cazare pentru 2 persoane in camera dubla, mic dejun / noapte / camera

Micul dejun inclus in pretul cazarii (orele 8:30-10:00)
 Bufet de gustari: omleta taraneasca, lapte batut/acru, placinta sau painica de casa, branza telemea , branza framantata, zacusca, slanina, ceapa, rosii, unt, gem de casa, miere de albine, lapte de vaca, ceai, cafea.Pretul pentru 2 persoane in camera dubla cu micul dejun inclus este de 170 lei pe noapte, iar avansul este de 50%.

  • cazare pentru 3 persoane in camera tripla sau dubla cu pat suplimentar, mic dejun / noapte / camera. Pretul pentru 3 persoane in camera tripla sau dubla cu pat suplimentar cu micul dejun inclus este de 200 lei pe noapte, iar avansul este de 50%.
  • cazare pentru 1 persoana in camera in regim de single, mic dejun / noapte / camera. Pretul pentru 1 persoana in camera in regim de single cu micul dejun inclus este de 140 lei pe noapte, iar avansul este de 50%.

Prin rezervare directa se acorda urmatoarele reduceri la cazare : 5 % pentru rezervarea a 5 camere si 5% pentru 5 nopti consecutive. Aceste reduceri se pot cumula si sunt valabile numai daca rezervarea nu este intermediata de o agentie sau de un site care percepe commision.

Se pot face drumetii in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie. De exemplu  se poate vedea chiar in Baia Sprie intr-o excursie de 4 ore un lac sulfuros care-si schimba culoarea in functie de concentratia de sulfuri si ioni de cupru - Lacul Albastru.
O alta atractie din zona este Creasta Cocosului. Puteti vedea poze din excursia pe care noi am facut-o vara trecuta pe http://www.flickr.com/photos/39334068@N08/ . Se merge cu masina pana la Poiana Boului sau la Hanul Pintea, urmeaza un drum de 2 ore de urcare lina si o urcare de o jumarate de ora mai grea la final. De pe platoul de la baza Crestei se vad Tara Maramuresului si Tara Lapusului.
Lacul Mogosa, una dintre principalele atractii pentru baimareni in week-end, este in timpul saptamanii un loc linistit, prielnic pentru excursii. Incepand cu luna iulie apa se incalzeste si se poate face si baie. De la Lacul Mogosa, cu telescaunul, se poate urca pe Varful Mogosa , unde la inaltimea de 1246 metri este un platou cu afini.
Mai putin cunoscuta, este Zona Fosiliera Valea Chiuzbaii. In drumul spre rezervatia fosiliera se urmeaza cursul raului si se pot vedea “valtorile” in care localnicii isi spala cergile de lână.
Baia Sprie se afla pe drumul de la Baia Mare la Sighet, iar la Sighet se poate vizita fosta inchisoare devenita acum Muzeul Memorialul durerii; Casa Memoriala “Elie Wiesel” –sigheteanul care a devenit laureat al premiului Nobel pentru pace.
La o distanta de 18 Km de Sighet se poate vedea Cimitirul Vesel de la Sapanta.
In Tara Maramuresului se pot vedea mai multe biserici de lemn. De exemplu in Barsana, Biserica de lemn “Intrarea Maicii Domnului in Biserica”, atestata documentar inca din 1720.
La 7 km de la Baia Sprie in directia Cavnic, se afla biserica de lemn de la Surdesti, construită în 1766 şi are o înălţime totală de 54 m. Acoperişul are două rânduri de streşini care înconjoară biserica. Grinzile din stejar ale pereţilor au fost aşezate pe o fundaţie din piatră. Pictura interioară a bisericii datează din 1783. Biserica este inclusă din anul 1999 în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Pe soseaua Cavnic –Ocna Sugatag se poate vedea “panta care sfideaza gravitatia”.
De asemenea se pot vedea biserici de piatra datand din 1330-1340 in comuna Bogdan Voda.
In Baia Mare se poate vedea Muzeul de Etnografie şi Muzeul de Mineralogie.

Turul Mic la Maramuresului cuprinde :
Surdesti : vizitarea Bisericii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril  din Surdesti, biserica construita incepand cu anul 1766, cosiderata pana de curand cea mai inalta constructie din lemn  (72 m pana in varful turlei) din Europa  - inclusa in patrimoniul UNESCO ;
Cavnic
Complexul monahal de la Barsana,
Sighetul Marmatiei, fosta resedinta a Maramuresului, atestat documentar din 1329. vizita la Muzeul Memorialul Durerii si Muzeul Satului Maramuresan
Sapanta – Cimitirul vesel